7 februari 2014

Februari

IJsmaan / maan van zuivering en diepgang

Deze maan begon met 30 januari met nieuwemaan
Petra Stam schreef daar over :
De nieuwe maan van 30 januari 2014 • Nieuws • A3 boeken
Jamie Sams / De dertien Oorspronkelijke Clanmoeders
tweede maancyclus : Zij die de Wijsheid bewaakt.

Samenvatting van dit hoofdstuk :
in andere kleur ertussen gelijk inspiratie links van mij 

Zij de de wijsheid bewaakt is hoedster van de steen bibliotheek.
De geschiedenis van de Aarde wordt onthouden en bewaard door het stenenvolk. Degene die bereid zijn de taal van de stenen te leren kunnen deel genoot worden van hun enorme wijsheid !

De taal van het stenen volk is vergelijkbaar
met de taal van de bomen het staande volk en de kruidachtige. Op mn meditatie blog voedsel voor de ziel heb ik een natuur meditatie in 5 delen uitgewerkt waarin je stap voor stap deze taal kunt leren. Samengevat : Luister met je Hart ! 
voedselvoordeziel.blogspot.nlDe kleur van deze Clanmoeder is grijs. Een neutrale kleur en vertegenwoordigt hier ook vriendschap. Vriendschap vooral ook voor de verschillende rassen , geloven, tradities en levensvormen. Zij toont ons dat we allen gelijk zijn.

Het hoofdstuk verhaald verder over hoe deze clanmoeder een sneeuwvlok ontmoet. Het stelt zich voor met de naam IJsweb. De sneeuwvlokken slaan de dromen van de mensen op, wanneer de sneeuw smelt stroomt de droom mee de aarde in. zodat Moeder aarde op de hoogte blijft van de dromen van haar mensen kinderen. 

De sneeuwvlok doet me denken aan
de foto's die Masaru Emoto maakte van water. Door de microscoop gefotografeerd krijgen we schitterende kristallen te zien. Op de site van Emoto staan vele foto's welke je kunt gebruiken voor meditatie. Onder de waterkristalfoto kun je de index vinden. Elke foto heeft zijn eigen naam. nr 40 "competition" vind ik erg mooi !
http://hado-energie.nl/pictures.php
Daarna gaat zij de Kloof van Tijd binnen door de poort naar de zeven geheime grotten. Elke grot vertegenwoordigt één van de zeven heilige richtingen. De heilige richtingen zijn : oost, zuid, west, noord, boven, beneden en binnen.
De clanmoeder doorloopt de zeven grotten en vat aan het einde samen wat ze heeft geleerd.
- Alles wat leeft heeft een Hart gevuld met Liefde, Verlangens, Dromen en een Medicijn.
- alleen mijn wijsheid te delen als er om wordt gevraagd
- dat er geen geheimen zijn, alle antwoorden zitten IN ons. Liefde is de toegang naar deze antwoorden.

De grot doet me denken aan een
spirituele tuin in Dreischor Zeeland. Daar is ook een grot. ik weet niet of deze tuin in de winter open is .
www.rananatuurpark.nl/
De richtingen heb ik al eens uitgeschreven op mn meditatie blog. 
Wat ik heel mooi vind is dat het enige dat vast staay de richting zelf is. Dat is gewoon tastbaar, het kompas wijst de weg. Maar de inhoud, de kleur, welke krachtdier of associaties je er verder bij hebt mag je helemaal zelf aan voelen / in vullen. De verschillende natuur tradities hebben daar ook ieder hun unieke zijn in.
voedselvoordeziel.blogspot.nl/seizoen-viering  
Ik vond dit hoofdstuk heel inspirerend !
Synchroon vond ik de nieuwe maan viering van de Rode tent in Zuilichem waar ik aan deelnam. Margje had een foto van een spinnenweb als inspiratie en begon met de deelnemers aan elkaar te weven. Die avond knoopte ik een nieuwe  dromen vanger.
Rode Tent :  www.facebook.com/RodeTentVolle maan viering 14 Februari 20.00 uur bij aanmelding ontvang je de locatie en route beschrijving.
aanmelden kan via : contact

14 Februari is het ook World sound healing day 
voor minimaal 5 minuten zullen we de Ah klank inzetten voor onze geliefde moeder Aarde.
zie : www.worldsoundhealingday


En verder ? De avond zal zichzelf weven.......